03: Pečené hovězí [Roast Beef]
Nejkrásnější hovězí v bylinkách servírované s křenem a hořčicí
- hovězí
- fialková šalvěj
- rozmarýn
- tymián
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- 4 lžičky krémového křenu ze skleničky
- 1 vrchovatá lžička hořčice
- kuřecí vývar
Restované brambory
- 600 g červených brambor (příp. klasických)
- olivový olej
- 1 palice česneku
- citronová kůra oloupaná z 1 citronu
- ždibec másla
- rozmarýn
Jemně restovaná glazovaná mrkvička s bobkovým listem a tymiánem
- mrkev odrůdy Chantenay
- mořská sůl
- tymián
- olivový olej
(- kousek másla)
- 2 lžičky pískového cukru
- 2-3 bobkové listy
- troška citronové šťávy
Salát z potočnice s citronem
- olivový olej
- špetka soli
- šťáva z 1 malého citronu (nebo 1/2 velkého)
- potočnice
Yorkshirské minipudinky
- hrnek hladké mouky
- hrnek mléka
- špetka soli
- 1 vejce
- olivový olej (příp. slunečnicový)
Omáčka z červené cibule a hub
- 1 červená cibule
- 10-12 malých žampionů
- 1 vrchovatá lžíce mouky
- 1 sklenice červeného vína