Jdi na obsah Jdi na menu
 

04: Špenát a feta [Spinach and Feta]

Křupavý filo koláč se špenátem, sýrem feta a cheddarem

- 100 g piniových oříšků osmahnout na středně rozpálené pánvi

- 5 vajec

- 300 g sýru feta

- 50 g cheddaru

- pořádně pepře, špetka soli

- 1 lžička sušeného oregana

- olivový olej

- mladý špenát (špetka soli a pepře)

- muškátový oříšek

- nastrouhaná kůra z 1 citronu

- kousek másla

- pečící papír

- těsto filo

- sladký cayenský pepř

- před troubou posypat rozmarýnem

 

Letní rajčatový salát s bazalkovým přelivem

- plnou hrst snítek bazalky dáme do mixéru

- 1 stroužek česneku rozmačkáme drtičem

- 4-5 lžíce olivového oleje

- špetka soli a pepře

- asi 1,5 lžíce bílého vinného octa

- pořádně promixujeme

- misku zralých rajčat (různé druhy, tvary a barvy) nakrájíme na větší kousky

 

Salát z okurek, oliv, chilli a máty

- 10 kalamata oliv s peckou ze sklenice vypeckujeme

- 2 lžíce balzamikového octa

- 4-5 lžic olivového oleje

- šťáva z 1/2 citronu

- 1 salátový okurek na střední kostky

- asi 4 jarní cibulky na menší proužky

- 1/2 nebo 1 červená chilli paprička nakrájená najemno

- asi 5 lístků máty nasekaných najemno

 

Kuličky z vanilkové zmrzliny obalené ve směsi kávy, čokolády a lískových oříšků

- 4 lžíce kávových zrn rozmixovat v mixéru

- v kuchyňském robotu 100 g lískových oříšků a 100 g kvalitní čokolády

- pak kávu přisypeme do robota a promixujeme dohromady

- z vanilkové zmrzliny uděláme kopeček a obalíme ho na prkýnku ve směsi

- dáme na talíř a pokračujeme (musíme rychle, než se zmrzlina rozpustí)

- koule dáme do mrazáku

(- můžeme podávat např. s malinami)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář