08: Houbové rizoto [Oozy Mushroom Risotto]
Hedvábně jemné houbové rizoto
- řapíkatý celer
- 1 bílá cibule
- hrst sušených hříbků
- 3 snítky rozmarýnu
- asi 3 lžíce olivového oleje
- 300 g rýže Carnaroli (pro 4-6 porcí)
- asi 1 sklenice bílého vína
- 1 masox z kuřecího vývaru (nebo organické zeleniny)
- větší kousek másla
- 50-60 g parmezánu
- několik kapek citronové šťávy
- hrstka petržele
Grilovaná směs hub s česnekem, rozmarýnem a tymiánem
- 500 g houbového mixu (malé, velké, bílé, tmavé...)
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- rozmarýn, mateřídouška
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
Osvěžující salát z okurky, špenátu a opečených piniových oříšků politý dresinkem ze sušených rajčat
- piniové oříšky
- asi 3 lžíce olivového oleje
- asi 1 lžíce balzamikového octa
- 5-6 sušených rajčat naložených v oleji
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli
- pytlík mladého špenátu
- 1 okurek
- trocha máty
- kousek parmezánu
Cheesecake na zázvorovém biskitu s čerstvými malinami, citronovým tvarohem, créme fraiche a strouhanou čokoládou
- asi 25 g lískových ořechů
- asi 8 zázvorových sušenek
- 50 g másla
- kůra z 1 citronu
- citronový tvaroh
- créme fraiche (příp. mascarpone)
- 1 lžička moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- čerstvé maliny
- pár lístků máty
- pár hoblin tmavé čokolády