Jdi na obsah Jdi na menu
 

08: Houbové rizoto [Oozy Mushroom Risotto]

Hedvábně jemné houbové rizoto

- řapíkatý celer

- 1 bílá cibule

- hrst sušených hříbků

- 3 snítky rozmarýnu

- asi 3 lžíce olivového oleje

- 300 g rýže Carnaroli (pro 4-6 porcí)

- asi 1 sklenice bílého vína

- 1 masox z kuřecího vývaru (nebo organické zeleniny)

- větší kousek másla

- 50-60 g parmezánu

- několik kapek citronové šťávy

- hrstka petržele

 

Grilovaná směs hub s česnekem, rozmarýnem a tymiánem

- 500 g houbového mixu (malé, velké, bílé, tmavé...)

- mořská sůl, pepř

- olivový olej

- rozmarýn, mateřídouška

- 2 stroužky česneku

- kousek másla

 

Osvěžující salát z okurky, špenátu a opečených piniových oříšků politý dresinkem ze sušených rajčat

- piniové oříšky

- asi 3 lžíce olivového oleje

- asi 1 lžíce balzamikového octa

- 5-6 sušených rajčat naložených v oleji

- šťáva z 1/2 citronu

- špetka soli

- pytlík mladého špenátu

- 1 okurek

- trocha máty

- kousek parmezánu

 

Cheesecake na zázvorovém biskitu s čerstvými malinami, citronovým tvarohem, créme fraiche a strouhanou čokoládou

- asi 25 g lískových ořechů

- asi 8 zázvorových sušenek

- 50 g másla

- kůra z 1 citronu

- citronový tvaroh

- créme fraiche (příp. mascarpone)

- 1 lžička moučkového cukru

- 1 lžička vanilkového extraktu

- čerstvé maliny

- pár lístků máty

- pár hoblin tmavé čokolády

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář