10: Kuřecí koláč [Chicken Pie]
Koláč s kuřetem a houbami s jarní cibulkou a hořčicí
- 4 ks kuřecích prsou
- olivový olej
- mořská sůl, pepř
- kousek másla
- asi 8 jarních cibulek
- max. 1/4 nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 bobkové listy
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 150 g obyčejných malých žampionů
- 1 velká lžíce créme fraiche
- 1 vrchovatá lžička mouky
- 1 vrchovatá lžička hořčice
- 300 ml kuřecího vývaru
- listové těsto
- trochu mouky
- mléko nebo vejce na potření těsta
- snítka rozmarýnu
Hrášek ve francouzském stylu se salátem a mátou
- kousek másla
- vrchovatá lžíce mouky
- 300 ml vývaru (bujónu)
- 6-7 lístků máty
- mražený hrášek
- srdíčkový salát (příp. ledový)
- šťáva z 1/2 citronu
Dušená karotka
- asi 700 g mrkve
- vroucí voda
- mořská sůl, pepř
- trocha tymiánu
Letní ovoce oslazené v bezové šťávě s trochou máty, krémem Chantilly s vanilkou a sušenkami
- jahody
- ostružiny
- maliny
- červený rybíz
- borůvky
- bezový sirup
- pár kapek citronové šťávy
- pár lístků máty
- 48%-ní šlehačka (příp. normální)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička vanilkové pasty (příp. extraktu)
- balíček skotských sušenek