12: Květákové makarony [Cauliflower Macaroni]
Makarony se sýrem a květákem posypané slaninovo-bylinkovým drobením
- 8 plátků pancetty
- vroucí voda
- květák
- velká špetka mořské soli
- 500 g makaronů
- 200 g cheddaru
- čerstvý tymián a oregano
- sůl, pepř
- 1-2 stroužky česneku
- kus chleba
- asi 1 lžíce olivového oleje
- asi 0,5 l vody z těstovin
- 250 g créme fraiche
- 2 stroužky česneku
Křupavý salát z červené a zelené čekanky s bazalkou a kapary
- olivový olej
- 2 červené a 2 zelené čekanky
- hrstka lístků bazalky na ozdobu
- hrst kaparů
Božský zelený dresink
- plná hrst bazalky
- 4 ančovičky v oleji z plechovky
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička dijonské hořčice
Pečené ovoce s brandy se sladkou vanilkovou zmrzlinou
- švestky / blumy
- meruňky
- nektarinky
- asi 1 vrchovatá lžíce pískového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty (příp. extraktu)
- 5-6 lžic brandy (příp. portské nebo whisky)
- 1 tyčinka skořice
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- šťáva z 1 pomeranče
- vanilková zmrzlina