14: Marocké jehněčí [Moroccan Lamb]
Jehněčí žebírka provoněná tymiánem, sladkou paprikou a kmínem
- 4 ks jehněčích žebírek
- mořská sůl, pepř
- 1 lžička sladké papriky
- sušený tymián
- celý kmín
- olivový olej
- necelá 1/2 muškátového oříšku
- 1/2 citronu
Nadýchaný kuskus s mátou a chilli
- 200 g kuskusu (pro 4 osoby)
- špetka soli
- vroucí voda (asi 1 cm nad povrch kuskusu)
- svazeček máty
- 1 červená chilli paprička
- asi 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli a pepře
Chlebové placky s hummusem, harissa s jogurtem a plněné papriky
- chlebové placky (čapátí, tortilly, pita...)
- mořská sůl
- olivový olej
- oregano
- sklenička malých předvařených paprikových lusků naložených v láku / oleji
- cheddar
- sklenička hummusu
- šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej
- špetka pepře
- sladká nebo uzená paprika
- asi 200-250 g bílého jogurtu
- asi 1 lžíce harissy
- pár snítků petrželky
Osvěžující drink z citronů, máty a granátových jablek
- pytlík ledových kostek
- větší svazek máty
- šťáva z 1 citronu
- perlivá minerální voda
- 1 granátové jablko