Jdi na obsah Jdi na menu
 

14: Marocké jehněčí [Moroccan Lamb]

Jehněčí žebírka provoněná tymiánem, sladkou paprikou a kmínem

- 4 ks jehněčích žebírek

- mořská sůl, pepř

- 1 lžička sladké papriky

- sušený tymián

- celý kmín

- olivový olej

- necelá 1/2 muškátového oříšku

- 1/2 citronu

 

Nadýchaný kuskus s mátou a chilli

- 200 g kuskusu (pro 4 osoby)

- špetka soli

- vroucí voda (asi 1 cm nad povrch kuskusu)

- svazeček máty

- 1 červená chilli paprička

- asi 4 lžíce olivového oleje

- šťáva z 1/2 citronu

- špetka soli a pepře

 

Chlebové placky s hummusem, harissa s jogurtem a plněné papriky

- chlebové placky (čapátí, tortilly, pita...)

- mořská sůl

- olivový olej

- oregano

- sklenička malých předvařených paprikových lusků naložených v láku / oleji

- cheddar

- sklenička hummusu

- šťáva z 1/2 citronu

- olivový olej

- špetka pepře

- sladká nebo uzená paprika

- asi 200-250 g bílého jogurtu

- asi 1 lžíce harissy

- pár snítků petrželky

 

Osvěžující drink z citronů, máty a granátových jablek

- pytlík ledových kostek

- větší svazek máty

- šťáva z 1 citronu

- perlivá minerální voda

- 1 granátové jablko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář