Jdi na obsah Jdi na menu
 

15: Mořský vlk a křupavá pancetta [Sea Bass and Crispy Pancetta]

Křupavý mořský okoun s úžasnou sladkou bramborovou kaší

- 4 velké sladké brambory

- olivový olej

- 1/2 limetky

- 4 plátky mořského okouna s kůží

- mořská sůl, pepř

- olivový olej

- 8 plátků pancetty, příp. slaniny (2 plátky na osobu)

- 1 lžíce semen fenyklu

- nastrouhaná kůra z 1 citronu

- 1/2 červené chilli papričky

- pár snítků koriandru

- 2 lžíce mangového chutney ze sklenice

- asi 1 lžička sojové omáčky

- šťáva z 1/2 limetky

 

Asijský salát z brokolice a chřestu s dresinkem z chilli, sójové omáčky a citronové šťávy

- 1 brokolice

- 100 g chřestu

- 1 čerstvá červená chilli paprička

- 1 stroužek česneku

- asi 4 lžíce olivového oleje

- 1 lžička sezamového oleje

- asi 2 lžíce sojové omáčky

- šťáva z 1/2 citronu nebo limetky

- sůl

 

Osvěžující zázvorová limonáda

- kostky ledu

- 4-5 listů čerstvé máty

- 2 cm kousek zázvoru (asi 1 lžička najemno nastrouhaného)

- 330 ml plechovka perlivé limonády

- 1 láhev perlivé vody

 

Rychlá zmrzlina z jogurtu, medu a mraženého ovoce

- do mixéru dáme 500 g mraženého ovoce (maliny, ostružiny, červený a černý rybíz), (příp. i 150 g čerstvých borůvek), 500 g kvalitního bílého jogurtu s živou jogurtovou kulturou nebo řeckého jogurtu, pár lístků čerstvé máty a 3-4 polévkové lžíce tekutého medu

- vše rozmixujeme a dáme do nádoby, ve které to chceme zmrazit

- nádobu dáme do mrazáku alespoň na 30 minut

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář