15: Mořský vlk a křupavá pancetta [Sea Bass and Crispy Pancetta]
Křupavý mořský okoun s úžasnou sladkou bramborovou kaší
- 4 velké sladké brambory
- olivový olej
- 1/2 limetky
- 4 plátky mořského okouna s kůží
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- 8 plátků pancetty, příp. slaniny (2 plátky na osobu)
- 1 lžíce semen fenyklu
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 1/2 červené chilli papričky
- pár snítků koriandru
- 2 lžíce mangového chutney ze sklenice
- asi 1 lžička sojové omáčky
- šťáva z 1/2 limetky
Asijský salát z brokolice a chřestu s dresinkem z chilli, sójové omáčky a citronové šťávy
- 1 brokolice
- 100 g chřestu
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- asi 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- asi 2 lžíce sojové omáčky
- šťáva z 1/2 citronu nebo limetky
- sůl
Osvěžující zázvorová limonáda
- kostky ledu
- 4-5 listů čerstvé máty
- 2 cm kousek zázvoru (asi 1 lžička najemno nastrouhaného)
- 330 ml plechovka perlivé limonády
- 1 láhev perlivé vody
Rychlá zmrzlina z jogurtu, medu a mraženého ovoce
- do mixéru dáme 500 g mraženého ovoce (maliny, ostružiny, červený a černý rybíz), (příp. i 150 g čerstvých borůvek), 500 g kvalitního bílého jogurtu s živou jogurtovou kulturou nebo řeckého jogurtu, pár lístků čerstvé máty a 3-4 polévkové lžíce tekutého medu
- vše rozmixujeme a dáme do nádoby, ve které to chceme zmrazit
- nádobu dáme do mrazáku alespoň na 30 minut