Jdi na obsah Jdi na menu
 

16: Lasagne s letní zeleninou [Summer Veg Lasagne]

Jarní a letní lasagne - hrášek, boby, chřest, sýr a čerstvé těstoviny

- svazek jarních cibulek

- 1/2 30g plechovky ančoviček v oleji

- 6 stroužků česneku

- 700 g chřestu

- 500 g mraženého hrášku

- 300 g mražených bobů

- velký svazek čerstvé máty

- 300 ml smetany

- 1 citron

- 300 ml přírodního zeleninového vývaru

- 2 x 250 g vaničky sýru cottage

- 2 x 250 g balení čerstvých plátů lasagní

- sýr parmezán

- pár větviček čerstvého tymiánu

 

Toskánský salát s chlebovými krutony, rajčaty, bazalkou, balzamikem a olivovým olejem

- 1/2 bochníku ciabatty

- 1 lžička semínek fenyklu

- několik snítek oregana nebo rozmarýnu

- 1 lžíce kaparů

- 1/2 30 g plechovky ančoviček v oleji

- menší trs čerstvé bazalky

- 6 červených paprik ze sklenice

- 1 stroužek česneku

- 4 větvičky cherry rajčátek, červené a žluté pokud možno

- 3 velká rajčata

- červený vinný ocet

- sýr parmezán


- krutony: ciabattu (čerstvá nebo starší) roztrháme asi na 2 cm kousky do pekáče, posolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, posypeme asi 1 polévkovou lžící celých fenyklových semínek, rozmačkáme 1 stroužek česneku a vše rukama promícháme, dále posypeme oregánem

- pekáč dáme do trouby na plně rozpálený gril (necháme opéct podle uvážení)

- 2 velké hrsti různorodých rajčat různě pokrájíme na střední kousky (předtím je lepší je mít při pokojové teplotě kvůli chuti), v míse je zalijeme asi 4-5 lžícemi olivového oleje a 2 lžícemi červeného vinného octa a vše dobře promícháme, dále přidáme asi 4 pokrájené ančovičky (můžeme je i úplně rozetřít), 1 polévkovou lžíci kaparů trošku pokrájených, 1/2 rozmačkaného stroužku česneku a opět pormícháme

- přisypeme krutony i s fenyklovými semínky a důkladně promícháme (nemusíme jemně, můžeme salát i trochu pomačkat)

- nakonec dokončíme pár lístky bazalky a několika cherry rajčátky, pokapeme olivovým olejem a balzamikem, a postrouháme kouskem parmezánu

 

Mangovo-jogurtová zmrzlina se strouhanou čokoládou

- předem dejte nádobu, do které pak dáte zmrzlinu, vychladit do mrazáku

- do robota s nástavcem na sekání dejte 500 g zmraženého manga na kostky, 250 g bílého jogurtu, nastrouhanou kůru z 1 limetky, 2 polévkové lžíce tekutého medu (možná více, záleží na sladkosti manga a Vaší chuti) a několik snítek čerstvé máty

- vše rozmixujte, dejte do nádoby a pak do mrazáku

- zmrzlinovou lopatkou dáme kopečky do 6-8 malých zmrzlinových kornoutů a postrouháme trochou kvalitní tmavé čokolády (70 % kakaové sušiny)

 

k servírování:

- vychlazená láhev bílého vína

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář