Jdi na obsah Jdi na menu
 

17: Kukuřičná polévka s uzenou treskou [Smoky Haddock Corn Chowder]

Polévka z kukuřice, brambor, malých krevet a uzené tresky

- 4 plátky uzené slaniny

- 2-3 lžíce olivového oleje

- svazek jarních cibulek

- cca 8 středních červených brambor

- 4 kukuřice

- 3 bobkové listy

- 3-4 snítky čerstvého tymiánu

- 300 g uzené tresky

- kostka organického kuřecího bujonu + 1 l vody (příp. kuřecí vývar)

- krabička malých krevet

- 150 ml smetany

- chlebové plátky

 

Křupavé rozplývající se krevety

- 8 velkých krevet

- olivový olej

- mořská sůl, pepř

- pár snítek čerstvého tymiánu

- 1 lžička sladkého cayenského pepře

- špetka mleté skořice

- 6 stroužků česneku

- 1/2 červené chilli papričky

- 1/2 citronu

- malý kousek másla

 

Duhový salát z kořenové zeleniny s dresinkem z estragonu, olivového oleje, octu a jogurtu

- zálivka: do mixéru dáme lístky z 5-6 snítek estragonu, 3-4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 polévkové lžíce bílého nebo červeného vinného octa, větší špetku soli a pepře, asi 2 polévkové lžíce bílého jogurtu, 1/2 čerstvé červené chilli papričky a 1 rozmačkaný stroužek česneku a vše rozmixujeme

- poté ochutnejte, dresink by měl být jemný, mírně slaný a nakyslý, pokud se Vám nezdá, přidejte některou z ingrediencí

- salát: mrkev, celer, fenykl, červenou a oranžovou řepa (ale můžete dát i jinou zeleninu) očistíme a dáme do robota s nástavcem na strouhání

- vysypeme na servírovací mísu a posypeme řeřichou, dresinekm polijeme až těsně před konzumací

 

Malinová koktejlová dřeň

- do robota na sekání dáme asi 2 hrsti ledových kostek, 1 košíček malin (příp. jahod, borůvek...), 100 ml bezového likéru, 5-6 lístků máty a rozmixujeme, poté přilijeme skleničku perlivé vody a ještě promixujeme

- nalijeme do džbánu a přilijeme ještě tolik vody, aby to mělo správnou "pitelnou" hustotu, promícháme

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář