18: Tak trochu klobásový cassoulet [Kinda Sausage Cassoulet]
Klobásky Chipolatas ve stylu cassoulet s bylinkami, rajčaty a fazolemi
(Chipolatas je druh klobásek oblíbený v Británii jako součást vánočního menu - zřejmě jde o obdobu vinné klobásy)
- 4 plátky uzené slaniny
- olivový olej
- 1,5 červené cibule
- 2 střední pórky
- bobkový list
- čerstvý tymián
- čerstvý šalvěj
- čerstvý rozmarýn
- mořská sůl
- 8 klobásek Chipolatas (400 g - pro 4 osoby)
- 4-5 krajíců chleba
- pepř
- 2 stroužky česneku
- krabička máslových a normálních fazolí i s tekutinou
- 1/2 - 3/4 sklenice protlaku nebo rajčat v plechovce
Dušená brokolice s geniální rajčatovou zálivkou
- 1/8 červené cibule
- 1/2 stroužku česneku
- 2 rajčata
- špetka mořské soli a pepře
- asi 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- brokolice
Podvodné pavlovky s drcenými malinami, jogurtem, citronovým tvarohem a medem
- 4 předpečené pavlovky
- bílý řecký jogurt
- citronový tvaroh
- košíček malin
- med
- pár lístků máty
- kvítka mateřídoušky