22: Thajské zelené kari [Thai Green Curry]
Thajská zelená kari omáčka
- 2 stroužky česneku
- 1 citronela (citronová tráva)
- 1 chilli paprička scotch bonnet
- svazek (asi 8) jarních cibulek
- svazek koriandru
- listy z limetky Kaffir
- 2 cm kousek zázvoru (o velikosti palce)
- olivový olej
- šťáva z 1 limetky
- 1-2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- zelené fazolky
- 0,5 l kuřecího vývaru
- plechovka kokosového mléka
Kuřecí stehna s křupavou kůžičkou sypaná sezamovými semínky
- 8 kuřecích stehen
- sůl, pepř
- olivový olej
- 2 lžíce thajské zelené kari omáčky (viz výše)
- 1 lžíce tekutého medu
Kim slaw - Salát ze zelí s malými krevetovými suchárky, chilli omáčkou, limetkou a sezamovými semínky
(Kim slaw = něco mezi Coleslaw a Kimchee)
- čínské zelí
- 2 červené chilli papričky
- 1 červená cibule
- 2 cm kousek zázvoru (velikost jako palec)
- svazek ředkviček
- svazek koriandru
- velká špetka soli
- šťáva ze 2 limetek
- olivový olej
- 1 lžička sezamového oleje
- 3-4 lžíce sezamových semínek
- sladká chilli omáčka
- další limetka
- krevetové sušenky
Rýžové nudle se salátem, koriandrem a fazolovými výhonky
- vlasové nudle
- špetka hrubé mořské soli
- vroucí voda
- čínské zelí
- fazolové klíčky
- pár lístků koriandru
- kapka sezamového oleje
http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/green-curry-crispy-chicken-kimchee-slaw