Jdi na obsah Jdi na menu
 

22: Thajské zelené kari [Thai Green Curry]

Thajská zelená kari omáčka

- 2 stroužky česneku

- 1 citronela (citronová tráva)

- 1 chilli paprička scotch bonnet

- svazek (asi 8) jarních cibulek

- svazek koriandru

- listy z limetky Kaffir

- 2 cm kousek zázvoru (o velikosti palce)

- olivový olej

- šťáva z 1 limetky

- 1-2 lžičky sezamového oleje

- 2 lžíce sojové omáčky

- zelené fazolky

- 0,5 l kuřecího vývaru

- plechovka kokosového mléka

 

Kuřecí stehna s křupavou kůžičkou sypaná sezamovými semínky

- 8 kuřecích stehen

- sůl, pepř

- olivový olej

- 2 lžíce thajské zelené kari omáčky (viz výše)

- 1 lžíce tekutého medu

 

Kim slaw - Salát ze zelí s malými krevetovými suchárky, chilli omáčkou, limetkou a sezamovými semínky

(Kim slaw = něco mezi Coleslaw a Kimchee)

- čínské zelí

- 2 červené chilli papričky

- 1 červená cibule

- 2 cm kousek zázvoru (velikost jako palec)

- svazek ředkviček

- svazek koriandru

- velká špetka soli

- šťáva ze 2 limetek

- olivový olej

- 1 lžička sezamového oleje

- 3-4 lžíce sezamových semínek

- sladká chilli omáčka

- další limetka

- krevetové sušenky

 

Rýžové nudle se salátem, koriandrem a fazolovými výhonky

- vlasové nudle

- špetka hrubé mořské soli

- vroucí voda

- čínské zelí

- fazolové klíčky

- pár lístků koriandru

- kapka sezamového oleje

 

http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/green-curry-crispy-chicken-kimchee-slaw

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář