Jdi na obsah Jdi na menu
 

23: Špagety [Spaghetti]

Špagety Puttanesca s rajčaty, olivami, chilli, česnekem a tuňákem

- 500 g špaget (asi pro 6 lidí)

- 225 g tuňáka v oleji

- 1-2 sušené chilli

- 1-2 stroužky česneku

- 1-2 lžičky kapar (odkapaných)

- 4 ančovičky (30 g plechovka filet)

- malý trs čerstvé plocholisté petrželky

- 1 lžička skořice

- 6-8 oliv kalamata (s peckou, ale vypeckujeme je)

- 600-700 ml rajčatového protlaku (nebo 2 konzervy rajčat)

- 1 citron

 

Rozpečená ciabatta dochucená petrželkou, česnekem a bylinkami

- 1 bochník ciabatty nebo bagety

- olivový olej

- malý trs čerstvé plocholisté petržele

- 3-4 stroužky česneku

- oregáno

- pečící papír

 

Bleskový salát s nastrouhaným fenyklem a ředkvičkami dochucený olejem a citronem

- 2 fenykly

- střední svazek ředkviček

- mořská sůl

- olivový olej

- 1 citron

 

Čokoládový ganáž s klementinkou a sušenkami

- 2 tabulky hořké čokolády (cca 70% kakaové sušiny)

- špetka soli

- kůra z 1 mandarinky

- 300 ml smetany

- velký ždíbec másla

- podáváme se 3 klementinkami a 12 sušenkami na namáčení

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář