23: Špagety [Spaghetti]
Špagety Puttanesca s rajčaty, olivami, chilli, česnekem a tuňákem
- 500 g špaget (asi pro 6 lidí)
- 225 g tuňáka v oleji
- 1-2 sušené chilli
- 1-2 stroužky česneku
- 1-2 lžičky kapar (odkapaných)
- 4 ančovičky (30 g plechovka filet)
- malý trs čerstvé plocholisté petrželky
- 1 lžička skořice
- 6-8 oliv kalamata (s peckou, ale vypeckujeme je)
- 600-700 ml rajčatového protlaku (nebo 2 konzervy rajčat)
- 1 citron
Rozpečená ciabatta dochucená petrželkou, česnekem a bylinkami
- 1 bochník ciabatty nebo bagety
- olivový olej
- malý trs čerstvé plocholisté petržele
- 3-4 stroužky česneku
- oregáno
- pečící papír
Bleskový salát s nastrouhaným fenyklem a ředkvičkami dochucený olejem a citronem
- 2 fenykly
- střední svazek ředkviček
- mořská sůl
- olivový olej
- 1 citron
Čokoládový ganáž s klementinkou a sušenkami
- 2 tabulky hořké čokolády (cca 70% kakaové sušiny)
- špetka soli
- kůra z 1 mandarinky
- 300 ml smetany
- velký ždíbec másla
- podáváme se 3 klementinkami a 12 sušenkami na namáčení