Jdi na obsah Jdi na menu
 

24: Tapas hostina [Tapas Feast]

Tortilla z nových brambor s rozmarýnem a fenyklovými semínky

- 250 g nových malých brambor

- olivový olej

- mořská sůl, pepř

- 1 vrchovatá lžička semínek fenyklu

(- 2 stroužky česneku)

- 1 malá červená cibule

- 8-10 vajec (pro 4-6 osob)

- 1/2 malého trsu čerstvého rozmarýnu

- velká hrst rukoly

- citronová šťáva

 

Lesklé klobásky chorizo s medem a octem

- 2 kvalitních klobásek chorizo (250 g)

- cca 2 čajové lžičky tekutého medu

- 2 stroužky česneku

- 4 lžičky červeného vinného ocet

 

Pečené plněné papriky

- 450 g zavařených celých červených paprikových lusků ve sklenici

- bílý chléb (1 bochník ciabatty)

- 50 g loupaných mandlí

- mořská sůl, pepř

- malý trs čerstvého tymiánu (případně oregano)

- 100 g sýra manchego (případně cheddar)

- olivový olej

- 1 lžíce červeného vinného octa

 

Rajčatovo-ančovičkové špízy

- 100 g ančoviček v oleji

- několik snítků čerstvé plocholisté petržele

- citronová kůra

- 150 g malých oválných cherry rajčátek

- špetka uzené, případně sladké papriky

 

Tác uzeného masa a sýr manchego

- plátky uzeného masa pata negra (obdoba prosciutta)

- výběr španělských šunk na plátky (Ibérico)

- 100 g sýru manchego

- kdoulový džem

- tekutý med

- kvalitní instantní káva nebo čerstvě drcená zrnková káva

- hrst černých oliv

- volitelné: pár snítek čerstvého tymiánu nebo oregana

 

při servírování:

- láhev perlivé vody

- 1 pomeranč

- vychlazená láhev suchého sherry

 

http://www.jamieoliver.com/recipes/other-recipes/tapas-feast-tortilla-glazed-chorizo-manc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář