24: Tapas hostina [Tapas Feast]
Tortilla z nových brambor s rozmarýnem a fenyklovými semínky
- 250 g nových malých brambor
- olivový olej
- mořská sůl, pepř
- 1 vrchovatá lžička semínek fenyklu
(- 2 stroužky česneku)
- 1 malá červená cibule
- 8-10 vajec (pro 4-6 osob)
- 1/2 malého trsu čerstvého rozmarýnu
- velká hrst rukoly
- citronová šťáva
Lesklé klobásky chorizo s medem a octem
- 2 kvalitních klobásek chorizo (250 g)
- cca 2 čajové lžičky tekutého medu
- 2 stroužky česneku
- 4 lžičky červeného vinného ocet
Pečené plněné papriky
- 450 g zavařených celých červených paprikových lusků ve sklenici
- bílý chléb (1 bochník ciabatty)
- 50 g loupaných mandlí
- mořská sůl, pepř
- malý trs čerstvého tymiánu (případně oregano)
- 100 g sýra manchego (případně cheddar)
- olivový olej
- 1 lžíce červeného vinného octa
Rajčatovo-ančovičkové špízy
- 100 g ančoviček v oleji
- několik snítků čerstvé plocholisté petržele
- citronová kůra
- 150 g malých oválných cherry rajčátek
- špetka uzené, případně sladké papriky
Tác uzeného masa a sýr manchego
- plátky uzeného masa pata negra (obdoba prosciutta)
- výběr španělských šunk na plátky (Ibérico)
- 100 g sýru manchego
- kdoulový džem
- tekutý med
- kvalitní instantní káva nebo čerstvě drcená zrnková káva
- hrst černých oliv
- volitelné: pár snítek čerstvého tymiánu nebo oregana
při servírování:
- láhev perlivé vody
- 1 pomeranč
- vychlazená láhev suchého sherry
http://www.jamieoliver.com/recipes/other-recipes/tapas-feast-tortilla-glazed-chorizo-manc