27: Hořčicové kuře [Mustard Chicken]
Hořčičné šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou zalité krémovou vinnou omáčkou s pórkem
- 4 ks (4 x 180 g) kuřecích prsou s kůží
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- 4 lžičky hořčičného prášku Colman´s
- 2-3 malé nebo 1 velký pórek
- 1 vrchovatá lžička hrubozrnné hořčice
- 2-4 stroužky česneku
- 1/2 sklenice bílého vína
- trochu (asi 75 ml) smetany (převzaté z krému pro Dauphinoise)
- kapka vody
(- několik snítek čerstvého rozmarýnu)
Krémově sýrové brambory Dauphinois (Dauphiné) křupavé na povrchu
- 1 kg brambor Maris Piper
- 1 červená cibule
- mořská sůl, pepř
- 300 ml vanička smetany
- 2 bobkové listy
- velmi malý trs čerstvého tymiánu
- vroucí voda
- 2-4 ančovičky v oleji (v konzervě)
- 2 stroužky česneku
- 1/4 muškátového oříšku
- trocha parmezánu
Mangold a špenát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou
- 200 g mangoldu nebo jiné listové zeleniny
- vroucí voda
- 200 g baby špenátu (vařit 30 sekund)
- olivový olej
- mořská sůl
- citronová šťáva
Italské affogato z vanilkové zmrzliny, kávy, máslových sušenek a višní
- 1 lžíce instantní kávy (nebo můžete použít 4-6 doušků espresa)
- 2 kostky cukru (3 lžičky zlatého pískového cukru)
- 200-300 ml vroucí vody (káva by měla být silná)
- 4-6 kulatých máslových sušenek
- 500 g kvalitní vanilkové zmrzliny
- 425 g plechovka zavařených černých višní (Jamie měl v plechovce)
- 1 tabulka (100 g) kvalitní tmavé čokolády (70 % kakaové sušiny)