Jdi na obsah Jdi na menu
 

27: Hořčicové kuře [Mustard Chicken]

Hořčičné šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou zalité krémovou vinnou omáčkou s pórkem

- 4 ks (4 x 180 g) kuřecích prsou s kůží

- mořská sůl, pepř

- olivový olej

- 4 lžičky hořčičného prášku Colman´s

- 2-3 malé nebo 1 velký pórek

- 1 vrchovatá lžička hrubozrnné hořčice

- 2-4 stroužky česneku

- 1/2 sklenice bílého vína

- trochu (asi 75 ml) smetany (převzaté z krému pro Dauphinoise)

- kapka vody

(- několik snítek čerstvého rozmarýnu)

 

Krémově sýrové brambory Dauphinois (Dauphiné) křupavé na povrchu

- 1 kg brambor Maris Piper

- 1 červená cibule

- mořská sůl, pepř

- 300 ml vanička smetany

- 2 bobkové listy

- velmi malý trs čerstvého tymiánu

- vroucí voda

- 2-4 ančovičky v oleji (v konzervě)

- 2 stroužky česneku

- 1/4 muškátového oříšku

- trocha parmezánu

 

Mangold a špenát ochucený olivovým olejem a citronovou šťávou

- 200 g mangoldu nebo jiné listové zeleniny

- vroucí voda

- 200 g baby špenátu (vařit 30 sekund)

- olivový olej

- mořská sůl

- citronová šťáva

 

Italské affogato z vanilkové zmrzliny, kávy, máslových sušenek a višní

- 1 lžíce instantní kávy (nebo můžete použít 4-6 doušků espresa)

- 2 kostky cukru (3 lžičky zlatého pískového cukru)

- 200-300 ml vroucí vody (káva by měla být silná)

- 4-6 kulatých máslových sušenek

- 500 g kvalitní vanilkové zmrzliny

- 425 g plechovka zavařených černých višní (Jamie měl v plechovce)

- 1 tabulka (100 g) kvalitní tmavé čokolády (70 % kakaové sušiny)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář