28: Kolínka po trapanésku [Trapani-Style Rigatoni]
Těstoviny rigatoni s vynikající sicilskou pesto omáčkou
- 500 g těstovin rigatoni
- velká špetka mořské soli
- 40 g parmezánu
- 100 g celých loupaných mandlí
- 1-2 chilli papričky
- velký svazek bazalky
- 1-2 stroužky česneku
- 3-4 ančovičky (filety)
- 350-400 g (příp. 450 g) cherry rajčátek (pokud možno červených i žlutých)
- olivový olej
- pár lístků bazalky
- trocha parmezánu (na nazdobení)
Salát z rukoly a parmezánu
- 100 g rukoly
- 40 g parmezánu
- citronová šťáva z 1/2 citronu (1:3 k ol. oleji)
- olivový olej (3:1 k citr. šťávě)
- špetka soli
Salát z grilované čekanky s rozmarýnem, balzamikem a česnekem
- 4 čekanky (2 červené, 2 zelené(bílé))
- několik snítek čerstvého rozmarýnu
- 1/2-1 stroužek česneku
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- mořská sůl, pepř
Horké křupavé česnekové bagetky
- 1 bochník ciabatty
- 2 stroužky česneku
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- 1 vrchovatá lžička sušeného tymiánu
Limoncello tiramisu
- 100 g cukrářských piškotů
- cca 75 ml Limoncello (di Sorbento)
- šťáva ze 3 pomerančů
- 250 g mascarpone
- cca 100 ml polotučného mléka
- asi 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru + extra pro poprášení
- 1 lžička vanilkové pasty (nebo extraktu)
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 1-2 košíčky maliny (mohou být i borůvky nebo ostružiny)
- 100 g kvalitní hořké čokolády (cca 70% kakaové sušiny)