Jdi na obsah Jdi na menu
 

28: Kolínka po trapanésku [Trapani-Style Rigatoni]

Těstoviny rigatoni s vynikající sicilskou pesto omáčkou

- 500 g těstovin rigatoni

- velká špetka mořské soli

- 40 g parmezánu

- 100 g celých loupaných mandlí

- 1-2 chilli papričky

- velký svazek bazalky

- 1-2 stroužky česneku

- 3-4 ančovičky (filety)

- 350-400 g (příp. 450 g) cherry rajčátek (pokud možno červených i žlutých)

- olivový olej

- pár lístků bazalky

- trocha parmezánu (na nazdobení)

 

Salát z rukoly a parmezánu

- 100 g rukoly

- 40 g parmezánu

- citronová šťáva z 1/2 citronu (1:3 k ol. oleji)

- olivový olej (3:1 k citr. šťávě)

- špetka soli

 

Salát z grilované čekanky s rozmarýnem, balzamikem a česnekem

- 4 čekanky (2 červené, 2 zelené(bílé))

- několik snítek čerstvého rozmarýnu

- 1/2-1 stroužek česneku

- 3 polévkové lžíce olivového oleje

- 1 lžíce balzamikového octa

- mořská sůl, pepř

 

Horké křupavé česnekové bagetky

- 1 bochník ciabatty

- 2 stroužky česneku

- mořská sůl, pepř

- olivový olej

- 1 vrchovatá lžička sušeného tymiánu

 

Limoncello tiramisu

- 100 g cukrářských piškotů

- cca 75 ml Limoncello (di Sorbento)

- šťáva ze 3 pomerančů

- 250 g mascarpone

- cca 100 ml polotučného mléka

- asi 2 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru + extra pro poprášení

- 1 lžička vanilkové pasty (nebo extraktu)

- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

- 1-2 košíčky maliny (mohou být i borůvky nebo ostružiny)

- 100 g kvalitní hořké čokolády (cca 70% kakaové sušiny)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář