Jdi na obsah Jdi na menu
 

30: Švindlovaná pizza [Cheat´s Pizza]

Domácí pizza s fenyklem, salámem, chilli, rajčaty a mozzarellou

- 1 hrnek (asi 275 g) mouky s kypřícím práškem

- asi 1/2 hrnku vlažné vody

- špetka mořské soli

- pár kapek olivového oleje

(- případně více vody a mouky, aby mělo těsto správnou konzistenci)

- další trocha olivového oleje na pánev

- 1 x 400 g plechovka rajčat

- špetka mořské soli

- 1 (nebo 1/2) stroužek česneku

- několik snítek bazalky

- pár kapek balzamika (nebo červeného vinného octa)

- trocha olivového oleje

- pár kousků (asi 60 g) bůvolí mozzarelly

- asi 6-8 koleček salámu

- trocha parmezánu na postrouhání navrch

- 1 lžička semínek fenyklu

- 1/2 čerstvé červené chilli papričky

 

Salát s bůvolí mozzarellou, pestem, řeckou bazalkou a citronovou kůrou

- 2 kuličky bůvolí mozzarelly

- malá lžička pesta na každý kousek mozzarelly (1/4 skleničky)

- trocha citronové kůry

- kapka olivového oleje

- několik snítek čerstvé (řecké) bazalky

 

Klasický rukolový salát s parmezánem

- 100 g divoké rukoly

- šťáva z 1/2 citronu

- trocha olivového oleje

- špetka mořské soli

- pár hoblin parmezánu

 

Svěží mnohobarevný rajčatový salát

- 500 g rajčat (červená, zelená, oranžová, žlutá, tmavá... velká, malá, kulatá, oválná...)

- mořská sůl, pepř

- 3-4 polévkové lžíce olivového oleje

- 1 polévková lžíce bylinného octa (nebo červený, vinný)

- 1 (nebo 1/2) stroužek česneku

- 1 (nebo 1/2) čerstvá červená chilli paprička

- cca 10 listů bazalky + pár dalších navrch

 

Třešně na ledu podávané s vanilkovým mascarpone a křupavými sušenkami

- 2 větší hrsti ledu

- 300 g třešní (nebo jiného vhodného ovoce)

- 125 g mascarpone

- cca 15 ml (nebo 50?) mléka

- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru

- 1 vrchovatá lžička vanilkové pasty nebo extraktu

- trocha kůry z 1 klementinky / mandarinky

- italské sušenky Sfogliatine (z listového těsta s karamelizovaným cukrem na povrchu)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář