30: Švindlovaná pizza [Cheat´s Pizza]
Domácí pizza s fenyklem, salámem, chilli, rajčaty a mozzarellou
- 1 hrnek (asi 275 g) mouky s kypřícím práškem
- asi 1/2 hrnku vlažné vody
- špetka mořské soli
- pár kapek olivového oleje
(- případně více vody a mouky, aby mělo těsto správnou konzistenci)
- další trocha olivového oleje na pánev
- 1 x 400 g plechovka rajčat
- špetka mořské soli
- 1 (nebo 1/2) stroužek česneku
- několik snítek bazalky
- pár kapek balzamika (nebo červeného vinného octa)
- trocha olivového oleje
- pár kousků (asi 60 g) bůvolí mozzarelly
- asi 6-8 koleček salámu
- trocha parmezánu na postrouhání navrch
- 1 lžička semínek fenyklu
- 1/2 čerstvé červené chilli papričky
Salát s bůvolí mozzarellou, pestem, řeckou bazalkou a citronovou kůrou
- 2 kuličky bůvolí mozzarelly
- malá lžička pesta na každý kousek mozzarelly (1/4 skleničky)
- trocha citronové kůry
- kapka olivového oleje
- několik snítek čerstvé (řecké) bazalky
Klasický rukolový salát s parmezánem
- 100 g divoké rukoly
- šťáva z 1/2 citronu
- trocha olivového oleje
- špetka mořské soli
- pár hoblin parmezánu
Svěží mnohobarevný rajčatový salát
- 500 g rajčat (červená, zelená, oranžová, žlutá, tmavá... velká, malá, kulatá, oválná...)
- mořská sůl, pepř
- 3-4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce bylinného octa (nebo červený, vinný)
- 1 (nebo 1/2) stroužek česneku
- 1 (nebo 1/2) čerstvá červená chilli paprička
- cca 10 listů bazalky + pár dalších navrch
Třešně na ledu podávané s vanilkovým mascarpone a křupavými sušenkami
- 2 větší hrsti ledu
- 300 g třešní (nebo jiného vhodného ovoce)
- 125 g mascarpone
- cca 15 ml (nebo 50?) mléka
- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
- 1 vrchovatá lžička vanilkové pasty nebo extraktu
- trocha kůry z 1 klementinky / mandarinky
- italské sušenky Sfogliatine (z listového těsta s karamelizovaným cukrem na povrchu)