32: Letní těstoviny [Wonky Summer Pasta]
Čerstvé tagliatelle s drcenou bazalkou, citronovou šťávou a kůrou a parmezánem
- 150 g parmezánu
- 2 žloutky
- 6 lžic olivového oleje
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- špetka soli a pepře
- hrst bazalky + cca 10 lístků na ozdobu
- čerstvé lasagnové pláty (koupené)
Salát s křupavou slaninou, fenyklovými semínky, estragonem, hroznovým vínem a teplým balzamikovým dresinkem
- 6 plátků pancetty (příp. uzené slaniny)
- olivový olej
- 1 stroužek česneku
- 1 vrchovatá lžička semínek fenyklu
- pytlík řeřichy
- hrst rukoly
- malé bezpeckové zelené i červené hrozny
- lístky estragonu ze 4-5 stonků
- balzamikový ocet
- citronová šťáva
Košíčky s malinovou marmeládou, hruškami a pusinkami
- 2 bílky
- špetka soli
- těstové košíčky (předpečený polotovar z obchodu)
- malinový džem
- konzervované hrušky
- 4 lžíce (téměř 100 g) pískového cukru
- citronový tymián
- 1 lžička vanilkové pasty (příp. extraktu)
- vanilková zmrzlina