33: Plněné kyperské kuře [Stuffed Cypriot Chicken]
Restované kuřecí na kyperský způsob plněné sušenými rajčaty, sýrem Feta, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou
- 8 sušených rajčat naložených v oleji (ve sklenici)
- mořská sůl, pepř
- menší svazek čerstvé plocholisté petržele
- menší svazek čerstvé bazalky
- nastrouhaná kůry z 1 citronu
- 100 g sýru Feta
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- 4 x 180 g kuřecích prsou (s kostí i kůží)
- pečící papír
- trochu citronové šťávy
- pár lístků bazalky
Chřest, vařená cherry rajčátka a česnek
- olivový olej
- 1 hlavička česneku (5-6 stroužků)
- 2 keříky (200 g) s cherry rajčátky
- svazek (250 g) chřestu
- rozmarýn
- tymián
- bobkový list
- mořská sůl, pepř
- trochu citronové šťávy
(- 8-10 černých oliv ze sklenice, vypeckované)
Pita chleby se sušeným tymiánem a olivovým olejem
- 6 předpečených pita chlebů
- pečící papír
- olivový olej
- sušený tymián
- mořská sůl
Řecký salát ze zelí, petržele, chilli, cibule, olivového oleje a citronu
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1 bílá cibule
- několik čerstvých stonků plocholisté petržele
- pár lístků máty (bazalky)
- 1/2-1 čerstvé červené chilli papričky
- mořská sůl
- šťáva z 1 citronu (možná ze 2, podle šťavnatosti)
- olivový olej
Nápoj St Clements z pomeranče, citronu a perlivé vody
- ledové kostky
- pár lístků (5-6 stonků) čerstvé máty
- šťáva z 1-2 pomerančů
- šťáva z 1 citronu
- můžeme přidat trochu cukru
- 1 láhev perlivé vody