Jdi na obsah Jdi na menu
 

33: Plněné kyperské kuře [Stuffed Cypriot Chicken]

Restované kuřecí na kyperský způsob plněné sušenými rajčaty, sýrem Feta, bylinkami, česnekem a citronovou kůrou

- 8 sušených rajčat naložených v oleji (ve sklenici)

- mořská sůl, pepř

- menší svazek čerstvé plocholisté petržele

- menší svazek čerstvé bazalky

- nastrouhaná kůry z 1 citronu

- 100 g sýru Feta

- 2-3 stroužky česneku

- olivový olej

- 4 x 180 g kuřecích prsou (s kostí i kůží)

- pečící papír

- trochu citronové šťávy

- pár lístků bazalky

 

Chřest, vařená cherry rajčátka a česnek

- olivový olej

- 1 hlavička česneku (5-6 stroužků)

- 2 keříky (200 g) s cherry rajčátky

- svazek (250 g) chřestu

- rozmarýn

- tymián

- bobkový list

- mořská sůl, pepř

- trochu citronové šťávy

(- 8-10 černých oliv ze sklenice, vypeckované)

 

Pita chleby se sušeným tymiánem a olivovým olejem

- 6 předpečených pita chlebů

- pečící papír

- olivový olej

- sušený tymián

- mořská sůl

 

Řecký salát ze zelí, petržele, chilli, cibule, olivového oleje a citronu

- 1/2 hlávky bílého zelí

- 1 bílá cibule

- několik čerstvých stonků plocholisté petržele

- pár lístků máty (bazalky)

- 1/2-1 čerstvé červené chilli papričky

- mořská sůl

- šťáva z 1 citronu (možná ze 2, podle šťavnatosti)

- olivový olej

 

Nápoj St Clements z pomeranče, citronu a perlivé vody

- ledové kostky

- pár lístků (5-6 stonků) čerstvé máty

- šťáva z 1-2 pomerančů

- šťáva z 1 citronu

- můžeme přidat trochu cukru

- 1 láhev perlivé vody

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář