36: Indický steak [Steak Indian-Style]
Grilované steaky marinované a obalené v indickém koření
- 3 hovězí rumpsteaky z oblasti hýždí (ks přes 200 g, 21 dní odleželé)
- 1/4 skleničky kari pasty jalfrezi
- olivový olej
- špetka soli a pepře
- citronová šťáva z 1/2 většího citronu
- trocha koriandru
Indické placky
- pečící papír
- indické chlebové placky
- olivový olej
Rychlá kari omáčka
- 1/4 skleničky kari pasty jalfrezi
- trochu citronové šťávy
- sůl
- 1/2 plechovky kokosového mléka
Mátový jogurt
- 5-6 polévkových lžic jogurtu
- šťáva z 1/2 citronu
- 3-4 stonky máty najemno nakrájené
- pepř, sůl
- olivový olej
Křupavý salát z baby špenátu, řeřichy, výhonků, karotky s opečeným sýrem Panýr a sezamovými semínky
- pytlík baby špenátu
- klíčky z vojtěšky
- hrst koriandru
- malé mrkvičky / karotky (různé barvy - oranžová, fialová,...)
- řeřicha
- 230 g indického sýru Panýr (podobný jako řecký Halloumi)
- olivový olej
- asi 3 lžíce sezamových semínek
- pár kapek citronové šťávy
- špetka soli
Mango ovoněné limetkou a mátou s kokosovým jogurtem
- 2 manga
- moučkový cukr
- 1 limetka na čtvrtiny
- kokosový jogurt
- pár lístků máty