37: Chutná treska v krustě [Tasty Crusted Cod]
Zapečené filety z tresky se sušenými rajčaty, bylinkovým těstíčkem a křupavou strouhankou
- 2 velké filety z tresky (2 x 300 g)
- olivový olej
- pepř, mořská sůl
- 1 lžička semen fenyklu
- 1/2 červené chilli papričky
- cca 10 sušených rajčat v oleji i s troškou oleje
- 2 stroužky česneku
- kůra z 1/2 citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- větší hrst bazalky
- 1 lžíce balzamikového octa
- 40 g parmazánu
- 200 g bílého chleba nebo veky
- 1/2 plechovky ančoviček včetně oleje
- sůl, pepř
- 2 stroužky česneku
- pár snítek rozmarýnu a tymiánu
Domácí tatarská omáčka
- majonéza
- 3 střední nakládané okurky
- 1 vrchovatá lžička kaparů
- hrst petrželky
- kůra i šťáva z 1 citronu
- 30 g ančoviček (4 ks) včetně oleje
- špetka sladké papriky
- olivový olej
Bramborovo-brokolicovo-hrášková kaše
- 4 velké moučné brambory se slupkou
- 1 brokolice
- sůl
- 500 g mraženého hrášku
- špetka mořské soli a pepře
- kousek másla
- olivový olej
- 3 lžičky mátové omáčky nebo džemu
Teplý rukolovo-řeřichový salát s křupavou uzenou slaninou a balzamikem
- 6 plátků pancetty (příp. uzené slaniny)
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce balzamikového octa
- pytlík rukoly
- pytlík řeřichy