Jdi na obsah Jdi na menu
 

37: Chutná treska v krustě [Tasty Crusted Cod]

Zapečené filety z tresky se sušenými rajčaty, bylinkovým těstíčkem a křupavou strouhankou

- 2 velké filety z tresky (2 x 300 g)

- olivový olej

- pepř, mořská sůl

- 1 lžička semen fenyklu

- 1/2 červené chilli papričky

- cca 10 sušených rajčat v oleji i s troškou oleje

- 2 stroužky česneku

- kůra z 1/2 citronu

- šťáva z 1/2 citronu

- větší hrst bazalky

- 1 lžíce balzamikového octa

- 40 g parmazánu

- 200 g bílého chleba nebo veky

- 1/2 plechovky ančoviček včetně oleje

- sůl, pepř

- 2 stroužky česneku

- pár snítek rozmarýnu a tymiánu

 

Domácí tatarská omáčka

- majonéza

- 3 střední nakládané okurky

- 1 vrchovatá lžička kaparů

- hrst petrželky

- kůra i šťáva z 1 citronu

- 30 g ančoviček (4 ks) včetně oleje

- špetka sladké papriky

- olivový olej

 

Bramborovo-brokolicovo-hrášková kaše

- 4 velké moučné brambory se slupkou

- 1 brokolice

- sůl

- 500 g mraženého hrášku

- špetka mořské soli a pepře

- kousek másla

- olivový olej

- 3 lžičky mátové omáčky nebo džemu

 

Teplý rukolovo-řeřichový salát s křupavou uzenou slaninou a balzamikem

- 6 plátků pancetty (příp. uzené slaniny)

- olivový olej

- 2 stroužky česneku

- 1 lžíce balzamikového octa

- pytlík rukoly

- pytlík řeřichy

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář