40: Uzený losos [Smoked Salmon]
Uzený losos s řeřichou, křenem, citronem a olivovým olejem
- 400 g kvalitního uzeného lososa
- 100 g řeřichy
- 3-4 vrchovaté lžičky křenové pasty (ze skleničky)
- 1 citron
- olivový olej
- pepř
Teplý žitný chléb s domácím máslem
- žitný chléb dát do trouby vyhřáté na 50-60°C
- 0,5 l smetany na šlehání
- uzená sůl (nebo bylinky)
Salát z červené řepy s dresinkem z balzamika a citronu se sýrem cottage ochucený tymiánem
- 250 g (4 hlavy) červené řepy (vařené vakuované)
- olivový olej
- mořská sůl, pepř
- cca 1,5 lžíce balzamikového octa
- menší hrst čerstvé řecké bazalky (příp. normální bazalky)
- 250 g sýru cottage
- mořská sůl, pepř
- olivový olej
- nastrouhaná citronová kůra
- několik snítek čerstvého tymiánu
Čerstvá řepa
- 2 oranžové řepy (příp. bílé, růžové nebo fialové)
- mořská sůl
- olivový olej
- citronová šťáva
Teplý salát z brambor s koprem, olivovým olejem a citronem
- 500 g červených brambor se slupkou
- vroucí voda
- mořská sůl
- 2 snítky čerstvého tymiánu (může být i rozmarýn)
- oloupaná citronová kůra z 1 citronu
- pár kapek citronové šťávy
- kousek másla
- olivový olej
- mořská sůl, pepř
- menší trs čerstvého kopru