Jdi na obsah Jdi na menu
 

40: Uzený losos [Smoked Salmon]

Uzený losos s řeřichou, křenem, citronem a olivovým olejem

- 400 g kvalitního uzeného lososa

- 100 g řeřichy

- 3-4 vrchovaté lžičky křenové pasty (ze skleničky)

- 1 citron

- olivový olej

- pepř

 

Teplý žitný chléb s domácím máslem

- žitný chléb dát do trouby vyhřáté na 50-60°C

- 0,5 l smetany na šlehání

- uzená sůl (nebo bylinky)

 

Salát z červené řepy s dresinkem z balzamika a citronu se sýrem cottage ochucený tymiánem

- 250 g (4 hlavy) červené řepy (vařené vakuované)

- olivový olej

- mořská sůl, pepř

- cca 1,5 lžíce balzamikového octa

- menší hrst čerstvé řecké bazalky (příp. normální bazalky)

- 250 g sýru cottage

- mořská sůl, pepř

- olivový olej

- nastrouhaná citronová kůra

- několik snítek čerstvého tymiánu

 

Čerstvá řepa

- 2 oranžové řepy (příp. bílé, růžové nebo fialové)

- mořská sůl

- olivový olej

- citronová šťáva

 

Teplý salát z brambor s koprem, olivovým olejem a citronem

- 500 g červených brambor se slupkou

- vroucí voda

- mořská sůl

- 2 snítky čerstvého tymiánu (může být i rozmarýn)

- oloupaná citronová kůra z 1 citronu

- pár kapek citronové šťávy

- kousek másla

- olivový olej

- mořská sůl, pepř

- menší trs čerstvého kopru

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář