01.díl: Volný večer šéfkuchaře [Chef´s Night Off]
Pečené jehněčí se šalvějí a italskou slaninou
- jehněčí (celá kýta)
- hrstka lístků čerstvé šalvěje
- 1 stroužek česneku
- mořská sůl
- asi 2-3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- 3-4 plátky pancetty
- péct na 250°C; do růžova upečeme za 13 minut na 0,5 kg masa + 20 minut nakonec
- brambory vařené asi 5 minut (přidáme ke šťávě do pekáče)
Pečené červené cibule
- 9 červených cibulí
- hrst čerstvého tymiánu
- dobrá špetka soli
- máslo pokojové teploty (asi osminka)
- šťáva z citronu
- hrubá mořská sůl (na dno pekáče)
- péct asi 30 minut na 220°C
Zapečené ovoce s vanilkou
- meruňky
- jahody
- broskve
- třešně
- rebarbora
- čerstvé fíky
- trochu citronové šťávy
- asi 6-8 vanilkových lusků
- pískový cukr
- 4-5 lžic cukru s vanilkou
- brandy (příp. kterýkoli druh sladkého vína)
- kelímek mascarpone
- asi 1,5 lžíce cukru s vanilkou (pro 10 lidí)
Mušle, škeble a krevety s čínskými nudlemi a vývarem
- 9 velkých mušlí-lastur
- škeble (srdcovky)
- velké krevety
- velký kus alobalu
- olivový olej
- sůl, pepř
- trochu bílého vína
- pečeme asi 6-8 minut
- bazalka
- kerblík
- oregano
- koriandr
- kopr
- vývar
- rýžové nudle
- velká špetka soli
- kus zázvoru
- 2 červené a 2 zelené chilli papričky
- černé fazole