Jdi na obsah Jdi na menu
 

01.díl: Volný večer šéfkuchaře [Chef´s Night Off]

Pečené jehněčí se šalvějí a italskou slaninou

- jehněčí (celá kýta)

- hrstka lístků čerstvé šalvěje

- 1 stroužek česneku

- mořská sůl

- asi 2-3 lžíce olivového oleje

- šťáva z 1 citronu

- pár snítek čerstvého rozmarýnu

- 3-4 plátky pancetty

- péct na 250°C; do růžova upečeme za 13 minut na 0,5 kg masa + 20 minut nakonec

- brambory vařené asi 5 minut (přidáme ke šťávě do pekáče)

 

Pečené červené cibule

- 9 červených cibulí

- hrst čerstvého tymiánu

- dobrá špetka soli

- máslo pokojové teploty (asi osminka)

- šťáva z citronu

- hrubá mořská sůl (na dno pekáče)

- péct asi 30 minut na 220°C

 

Zapečené ovoce s vanilkou

- meruňky

- jahody

- broskve

- třešně

- rebarbora

- čerstvé fíky

- trochu citronové šťávy

- asi 6-8 vanilkových lusků

- pískový cukr

- 4-5 lžic cukru s vanilkou

- brandy (příp. kterýkoli druh sladkého vína)

- kelímek mascarpone

- asi 1,5 lžíce cukru s vanilkou (pro 10 lidí)

 

Mušle, škeble a krevety s čínskými nudlemi a vývarem

- 9 velkých mušlí-lastur

- škeble (srdcovky)

- velké krevety

- velký kus alobalu

- olivový olej

- sůl, pepř

- trochu bílého vína

- pečeme asi 6-8 minut

- bazalka

- kerblík

- oregano

- koriandr

- kopr

- vývar

- rýžové nudle

- velká špetka soli

- kus zázvoru

- 2 červené a 2 zelené chilli papričky

- černé fazole

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář