05.díl: Oslava narozenin [Birthday Party]
Vepřová pečeně z kotlet na rozmarýnu
- vykoštěný a na kůži nařezaný celý kus vepřových kotlet
- asi 2 lžíce fenyklových semínek
- palička česneku
- čerstvý rozmarýn
- balzamikový ocet
- olivový olej
- pár bobkových listů
- mořská sůl
- péct asi hodinu, prvních 20 minut na plno, pak ztlumit na 220°C
- můžeme podávat v chlebových kapsách
Salsa z paprik a chilli papriček
- 2 velké červené papriky
- 1/2 středně velké červené cibule
- 3 větší chilli papričky (které nejsou příliš ostré)
- 1 stroužek česneku
- trs čerstvé petrželky
- trs čerstvé bazalky
- 5-6 lžic olivového oleje
- špetka soli, více pepře
- červený vinný ocet
Salát s mozzarellou a chilli papričkami
- 4 větší chilli papričky
- asi 5-6 mozzarell
- zelená a fialová bazalka
- špetka soli a pepře
- olivový olej
- šťáva z 1/2 až 1 citronu
Salát se špenátem, hráškem a sýrem feta
- čerstvý hrášek
- mladý špenát
- 4-5 lžic olivového oleje
- stejné množství citronové šťávy
- špetka soli a pepře
- kostka sýru feta
Rumový koktejl z ananasu, pomeranče a manga
- 20 dkg cukru
- pomeranč
- máta
- 0,5 l vody (cukrový sirup uděláme tak, že to povaříme tolik, až se to zredukuje asi na 1/3)
- ananas
- pomeranč
- mango
- láhev bílého a tmavého rumu (1:1)
- pomerančový, ananasový a mangový džus
- šťáva ze 2 limetek
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku