06.díl: Přítelkyně [Girlfriend]
Pečený čokoládový dort
- sladké listové těsto (vytvarované v koláčové formě a zmrazené)
- 140 g másla
- 150 g 70%-ní čokolády
- špetka soli
- 8 lžic kakaového prášku
- 4 vejce
- 200 g pískového cukru
- 3 lžíce kysané smetany
- 3 lžíce zlatého (cukrového) sirupu
- péct asi 40 minut při 150°C
- můžeme podávat s trochou zakysané smetany a malinami
Fenyklovo-ředkvičkový salát
- větší svazek oválných ředkviček
- fenykl
- 2-3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 až 1 citronu (dle chuti a šťavnatosti)
- sůl, pepř
Nové brambory s citronem a koprem
- nové brambory se slupkou odrhnuté tvrdým kartáčem vařené v osolené vodě
- čerstvý kopr (nebo mladá petrželka, máta...)
- šťáva z 1/2 až 1 citronu
- olivový olej
- mořská sůl, pepř
Mořský okoun v alobalu
- asi 1-kilový mořský okoun zbavený šupin
- mořská sůl, pepř
- pár bobkových listů
- 1 červená cibule
- kousek fenyklu
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- asi 80 g másla
- šťáva ze 2-3 citronů (podle šťavnatosti)
- péct na 220°C, 8 minut na 1/2 kg (tzn. 1-kilovou rybu asi 16 minut)
- po vyndání z trouby nechat ještě 3-4 minuty odpočívat zabalené v alobalu