Banánovo-karamelový koláč s kávovou šlehačkou a čokoládou
- na suchou pánev 4 vrchovaté polévkové lžíce cukru krupice (nebo zlatého cukru)
- do mixéru 2 banány a asi 100 ml mléka, rozmixujeme
- těstový koláčový korpus
- až je cukr skoro rozpuštěn, přilijeme banánový koktejl
- směs lžící promícháme (pokud karamel místy tvrdne, časem se zase rozpustí)
- až je směs hnědá, vlijeme ji rychle na korpus a lžící rozetřeme
- necháme vychladnout
- 2-3 banány nakrájíme podélně na tenké plátky a pokryjeme jimi celý koláč
- do misky dáme 280-300 ml šlehačky a metličkou vyšleháme do polohusta
- přidáme 1 polévkovou lžíci kávy a zamícháme do mramorova, poté nakydáme na koláč a rozetřeme do krajů
- pokapeme 1 lžičkou vanilkové pasty
- z tabulky čokolády uděláme hoblinky a nasypeme navrch