Jdi na obsah Jdi na menu
 

Banánovo-karamelový koláč s kávovou šlehačkou a čokoládou

3. 5. 2012

- na suchou pánev 4 vrchovaté polévkové lžíce cukru krupice (nebo zlatého cukru)

- do mixéru 2 banány a asi 100 ml mléka, rozmixujeme

- těstový koláčový korpus

- až je cukr skoro rozpuštěn, přilijeme banánový koktejl

- směs lžící promícháme (pokud karamel místy tvrdne, časem se zase rozpustí)

- až je směs hnědá, vlijeme ji rychle na korpus a lžící rozetřeme

- necháme vychladnout

- 2-3 banány nakrájíme podélně na tenké plátky a pokryjeme jimi celý koláč

- do misky dáme 280-300 ml šlehačky a metličkou vyšleháme do polohusta

- přidáme 1 polévkovou lžíci kávy a zamícháme do mramorova, poté nakydáme na koláč a rozetřeme do krajů

- pokapeme 1 lžičkou vanilkové pasty

- z tabulky čokolády uděláme hoblinky a nasypeme navrch