Jdi na obsah Jdi na menu
 

Cambridgeský čokoládový krém

- do rendlíku dáme 3,75 dcl šlehačky (double cream), přidáme 2 dcl mléka a začneme mírně vařit

- vyškrábneme zrníčka ze 2 vanilkových lusků do mísy

- přidáme 8 žloutků (bílky oddělíme do jiné mísy)

- asi 1 vrchovatá lžička kakaového prášku

- 7 dkg pískového cukru a šleháme, dokud to nebude hladké a jemné (cukr se musí úplně rozpustit a zesvětlá to)

- za stálého míchání přiléváme pozvolna svařenou šlehačku s mlékem (opatrně, aby se žloutky nesrazily)

- pak to dáme do vodní lázně a občas zamícháme, až je krém hustší a tužší a drží se na vařečce, tak to přecedíme, aby krém byl hladký a odstranili jsme vanilková zrníčka

- na plech rozložíme malé skleničky, do kterých dáme rozlámanou čokoládu a zalijeme přeceděným krémem téměř po okraj

- nalijeme vařící vodu asi do poloviny pekáče

- na 35-40 minut do trouby předehřáté na 150°C

- krém by měl po poklepání na skleničku být uprostřed trochu řídký, měl by se třepat

- před podáváním to ještě posypeme pískovým cukrem, který roztavíme plamenem až se udělá karamelová krusta

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář