Salát z marinované mozzarelly
- 4 velké koule buvolí mozzarelly nakrájíme na 1 cm tlusté plátky a rozložíme je po talíři
- 400 g tučné kysané smetany dáme do mísy
- ke smetaně přidáme špetku pepře, pořádně osolíme, oloupeme kůru z citronu a nakrájíme na drobné kostičky, přidáme i šťávu z 1/2 citronu
- promícháme a pokryjeme tím mozzarellu, pak ještě posypeme zbytkem citronové kůry a čerstvou majoránkou
- navrch posypeme čerstvou červenou chilli papričkou nasekanou najemno
- k tomu můžeme udělat toasty z ciabatty (plátky asi 1 cm)
- opečené je lehce potřeme stroužkem česneku a pokapeme olivovým olejem
- pak na toast dáme kousky mozzarelly a pár kousků rajčat (červených i žlutých), navrch ještě můžeme pokapa olivovým olejem