Jdi na obsah Jdi na menu
 

6 - Atény

Fast food v aténském stylu

- suvlaki

- pita

- rajčata

- cibule (mírně oslazená)

- petrželka

- sůl

- mletá paprika

 

Moje senzační kebaby

- papriky

- chilli papričky

- vepřové z nožičky

- sušená máta

- sušené oregano

- pepř, sůl

- citronová šťáva (1 citron na 1 kg masa)

- olivový olej

- pár stroužků česneku

- čerstvá máta

- čerstvý fenykl

- červený vinný ocet

- 1 okurka (nebo 2 menší)

- bílý (řecký) jogurt

- 1 stroužek česneku

- pita chleby

- mletá paprika

 

Můj medovo-pistáciový koláč

- 5 vajec

- 225 g bílého řeckého jogurtu

- 225 g cukru krupice

- 75 g mletých mandlí

- kůra z 1 citronu

- kůra z 1 pomeranče

- 150 g hladké mouky

- 200 g hrubé mouky nebo krupice

- 1 lžička prášku do pečiva

- 200 ml olivového oleje

- asi 150 g loupaných nesolených pistácií

- asi 100 ml tekutého medu

- šťáva z 1/2 citronu

- šťáva z 1/2 pomeranče

- podáváme s pár jahodami politými pomerančovou šťávou, lžící cukru a řeckým jogurtem

 

Můj perfektní řecký salát

- obří rajčata Beefmaster, střední rajčata a cherry rajčátka

- okurka

- růžová jemná cibule

- zelená paprika

- kopr

- máta

- černé olivy kalamata

- mořská sůl

- červený vinný ocet

- olivový olej

- sýr Feta

- sušené oregano

 

Moje rybářská směs (řecká polévka Kakavia)

- brambory

- cibule

- řapíkatý celer

- 4 stroužky česneku

- stonky petržele

- 3-4 bobkové listy

- 2 obří rajčata Beefmaster

- mořská voda

- necelý 1 l pitné vody

- různé mořské ryby (např. ostnatec zmijí)

- kopr

- pepř

- petrželka

- citronová šťáva (asi z 1/2 citronu)

- olivový olej


Nejčerstvější tuňák, co kdy budu jíst

- čerstvý tuňák druh skipjack (tuňák pruhovaný)

- olivový olej

- mořská sůl

- šťáva ze 2 citronů

- olivový olej (citron má být cítit, takže téměř 1:1)

- špetka soli

- sušené oregano

- rajčata

- plátky bílého chleba na crostini

- směs zelených nahořklých lístků (nespecifikováno) povařených a osmahnutých na troše cibule

- tvrdý slaný řecký sýr

- zelené chilli papričky

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář