Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jamieho nejhezčí Vánoce - 1.díl

Nejlepší krůta na světě [The Best Turkey in the World]

- ochucené máslo (sušené brusinky, 2 střední větvičky rozmarýnu, lžíce čerstvého tymiánu, šalvěj, větší špetka pepře, 1/4 muškátového oříšku, 1 kostka dobrého másla)

- polévkovou lžící nadzvednout kůži, nacpat tam máslo a vmasírovat

- dovnitř dát 4 půlky mandarinek

- do krůtího krku nacpat kus nádivky (viz níže)

- předehřát troubu naplno, ale jak tam dáme krůtu, tak ztlumit na 180°C

- péct pomalu krmenou krůtu z kvalitního chovu 25 minut na 1 kg + 20 minut navíc, ale běžnou krůtu 40 minut na 1 kg + 20 minut navíc

 

Nejlepší vánoční nádivka [The Best Christmas Stuffing]

- do mixéru 1 kg vepřové plece na kostky, trochu mořské soli, velká špetka bílého pepře, o něco méně než 1/2 muškátového oříšku, kůra z půlky citronu, 2-3 strouhnutí pomeranče nebo mandarinky, hodně šalvěje, 2-3 plátky uzené slaniny - vše rozmixovat na ne úplně jemno

- ještě rozmixovat 2 velké bílé cibule, a spolu se strouhankou přidat do směsi a promíchat

- dát do pekáče a poházet kaštany

 

Zelenina s ochuceným máslem [Green Veggies with Flavoured Butter]

Nejlepší pečené brambory [The Best Roast Potatoes]

Šťáva k masu předem (s mamkou a Petal) [Get Ahead Gravy (with Mummy + Petal)]

Mražené hrozny, čokoláda a grappa [Frozen Grapes, Chocolate & Grappa]

Zimní nákyp Bomba [Winter Pudding Bombe]

Pečené fíky (s Gennarem) [Baked Figs (with Gennaro)]

Tátovo svařené víno [Daddy´s Mulled Wine]

 

Úžasné domácí čokoládové lanýže [Amazing DIY Chocolate Truffles]

- 300 ml šlehačky

- 300 g čokolády

- lžíce másla

- mandarinková kůra

- špetka soli

- panák brandy (nebo whisky, grappa...)

- kakaový prášek

- mleté vlašské ořechy

- nějaké neslané sušenky

 

Nový biskupský chlebíček (s Gennarem) [New Mince Pies (with Gennaro)]

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nelze otevřít

(Sigrid, 9. 10. 2022 19:18)

Bohužel nemohou otevřít recept na ,, šťávu k masu předem,,