12.díl: Vařím pro maminku [A Bun in the Oven]
Sheilin pudink
- 6 broskví
- 4 vrchovaté lžičky pískového cukru
- 4 lžíce vody
- 1 vanilkový lusk
(povaříme dohromady asi 5 minut)
- půl kostky másla (takže asi 125 g)
- 125 g cukru
- 2 velká vejce
- 125 g mouky s kypřícím práškem do pečiva
- špetka soli
- máslo a cukr na vymazání a vysypání formy
- pečeme na 180°C asi 45 minut
- podáváme s vaječným pudinkem (něco jako šodó k buchtičkám)
Pečené karotky
- mladé mrkvičky
- velký kus alobalu
- špetka římského kmínu
- špetka soli a pepře
- 3-4 silné plátky másla
- 3-4 stroužky česneku
- pár snítek citronového tymiánu
- asi sklenice bílého vína (příp. vody, vývaru, vermouthu, brandy...)
- péct na 220°C asi 30-40 minut (nerozvařit!)
Fantastický rybí koláč
- 0,5 kg tresky (50 na 50 normální a uzené)
- 1 bílá cibule
- 1 mrkev
- olivový olej (do hrnce)
- špetka soli a pepře
- 5 velkých brambor
- 2 vejce
- asi 3 velké hrsti mladého špenátu
- 250 ml smetany (ke šlehání)
- asi 2 plné hrsti nastrouhaného cheddaru
- 1-2 lžičky anglické hořčice
- sůl, pepř
- hrst petržele
- šťáva z 1/2 citronu
- olivový olej, sůl a pepř (na pošťouchané brambory)
- pečeme asi 25 minut na asi 230°C
Salát s řeřichou, hruškami a vlašskými ořechy
- 2 svazky řeřichy
- 2 červené hrušky (bonjour rosso)
- hrstka vlašských ořechů
- špetka soli a pepře
- olivový olej
- šťáva z 1/2 až 1 citronu
- pár hoblin parmazánu