Jdi na obsah Jdi na menu
 

12.díl: Vařím pro maminku [A Bun in the Oven]

Sheilin pudink

- 6 broskví

- 4 vrchovaté lžičky pískového cukru

- 4 lžíce vody

- 1 vanilkový lusk

(povaříme dohromady asi 5 minut)

- půl kostky másla (takže asi 125 g)

- 125 g cukru

- 2 velká vejce

- 125 g mouky s kypřícím práškem do pečiva

- špetka soli

- máslo a cukr na vymazání a vysypání formy

- pečeme na 180°C asi 45 minut

- podáváme s vaječným pudinkem (něco jako šodó k buchtičkám)

 

Pečené karotky

- mladé mrkvičky

- velký kus alobalu

- špetka římského kmínu

- špetka soli a pepře

- 3-4 silné plátky másla

- 3-4 stroužky česneku

- pár snítek citronového tymiánu

- asi sklenice bílého vína (příp. vody, vývaru, vermouthu, brandy...)

- péct na 220°C asi 30-40 minut (nerozvařit!)

 

Fantastický rybí koláč

- 0,5 kg tresky (50 na 50 normální a uzené)

- 1 bílá cibule

- 1 mrkev

- olivový olej (do hrnce)

- špetka soli a pepře

- 5 velkých brambor

- 2 vejce

- asi 3 velké hrsti mladého špenátu

- 250 ml smetany (ke šlehání)

- asi 2 plné hrsti nastrouhaného cheddaru

- 1-2 lžičky anglické hořčice

- sůl, pepř

- hrst petržele

- šťáva z 1/2 citronu

- olivový olej, sůl a pepř (na pošťouchané brambory)

- pečeme asi 25 minut na asi 230°C

 

Salát s řeřichou, hruškami a vlašskými ořechy

- 2 svazky řeřichy

- 2 červené hrušky (bonjour rosso)

- hrstka vlašských ořechů

- špetka soli a pepře

- olivový olej

- šťáva z 1/2 až 1 citronu

- pár hoblin parmazánu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář