14.díl: Grilování k narozeninám [A Birthday Barbeque]
Marinády a směsi na potírání
- 2 lžíce cayenského pepře
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce oregana
- 1 lžíce kuliček černého pepře
- 2 balíčky sušené sekané cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 jehněčích kotlet
- 2 citronové trávy
- zázvor (o velikosti asi jako 3 palce)
- 3-4 limetkové listy
- 2 limetky
- 1 červená chilli paprička
- asi 8 lžic sojové omáčky
- stejné množství olivového oleje
- asi 6 čerstvých červených pražem
- královské krevety
Bothamské burgery
- mleté maso (tučné, s bílým tukem)
- asi 1 lžíce semínek koriandru
- špetka šabreje neboli římského kmínu
- 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
- 1 větší červená cibule (nebo 2 malé)
- větší špetka soli a pepře
- 2 vejce
- asi 2 hrstky strouhanky z bílé veky (chleba)
- 2-3 nakládané okurky
- olivový olej
Salát s celerem, řapíkatým celerem a granátovým jablkem
- řapíkatý celer
- celer
- trs plocholisté petržele
- pěkná špetka soli a pepře
- asi 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 granátové jablko
- kozí sýr (slupku odkrájejte)
Salát s bramborami, avokádem a řeřichou
- nové malé brambory ve slupce (odrhnuté drátěnkou) uvařené v osolené vodě
- pěkná špetka soli a pepře
- asi 6 lžic olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 avokáda
- výhonky řeřichy