17.díl: Rock & roast [Rock & Roast]
Medový dort s piniovými oříšky
- připravené křehké sladké těsto ve formě zmrazené
- 250 g piniových oříšků
- 250 g másla
- 250 g pískového cukru
- špetka soli
- 4 lžíce medu
- 3 vejce
- 115 g hladké mouky
- hrstka sušeného tymiánu
- kůra z 1 pomeranče
- podáváme např. s čerstvými jahodami, švestkami, meruňkami... a zakysanou smetanou
Nejlepší pečené hovězí
- hovězí roštěná se žebrem z přední čtvrti v celku
- sůl, pepř
- olivový olej
- 2 červené cibule
- 1 palička česneku
- brambory
- 5 stroužků česneku
- zázvoru asi jako 2 palce ruky
- červené víno
Pečené cibule
- 6 velkých bílých cibulí
- olivový olej
- pořádná špetka pepře, špetka soli
- 1 stroužek česneku
- asi 6 větviček rozmarýnu
- plátky uzené slaniny
- 6-8 lžic šlehačky
- asi 2 velké hrsti čerstvě nastrouhaného parmezánu
Skvělé yorkshirské bochánky
- slunečnicový olej
- 150 g hladké mouky
- 3 větší vejce
- asi 250 ml mléka
- špetka soli