Jdi na obsah Jdi na menu
 

17.díl: Rock & roast [Rock & Roast]

Medový dort s piniovými oříšky

- připravené křehké sladké těsto ve formě zmrazené

- 250 g piniových oříšků

- 250 g másla

- 250 g pískového cukru

- špetka soli

- 4 lžíce medu

- 3 vejce

- 115 g hladké mouky

- hrstka sušeného tymiánu

- kůra z 1 pomeranče

- podáváme např. s čerstvými jahodami, švestkami, meruňkami... a zakysanou smetanou

 

Nejlepší pečené hovězí

- hovězí roštěná se žebrem z přední čtvrti v celku

- sůl, pepř

- olivový olej

- 2 červené cibule

- 1 palička česneku

- brambory

- 5 stroužků česneku

- zázvoru asi jako 2 palce ruky

- červené víno

 

Pečené cibule

- 6 velkých bílých cibulí

- olivový olej

- pořádná špetka pepře, špetka soli

- 1 stroužek česneku

- asi 6 větviček rozmarýnu

- plátky uzené slaniny

- 6-8 lžic šlehačky

- asi 2 velké hrsti čerstvě nastrouhaného parmezánu

 

Skvělé yorkshirské bochánky

- slunečnicový olej

- 150 g hladké mouky

- 3 větší vejce

- asi 250 ml mléka

- špetka soli

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář