Jdi na obsah Jdi na menu
 

22.díl: Italská prácička [The Italian Job]

Tagliatelle s pastiňákem a pancettou

- tagliatelle

- sůl

- 8-10 plátků na tenko nakrájené pancetty

- olivový olej (na pánev pod pancettu)

- pár snítek čerstvého rozmarýnu

- 1 stroužek česneku

- 2 pastiňáky

- kousek másla (asi 1/5 kostky)

- pořádná špetka pepře

- parmezán

 

Jednoduchý sexy salát

- čerstvé fíky

- mozzarella

- parmská šunka

- pár snítek čerstvé fialové a zelené bazalky

- tekutý med

- zakápnout trochou citronové šťávy a olivového oleje

- můžeme podávat s chlebem

 

Pečená kachna

- 2 kachny

- červená cibule

- 2 paličky česneku

- pár snítek šalvěje

- kus zázvoru

- 3 stonky rebarbory

- pořádná špetka soli a pepře

- péct na 170°C asi 2,5 hodiny

- asi sklenice italského vína Marsala

- vývar

- kus zázvoru

- olivový olej

- kousek rebarbory

- pár snítek čerstvé šalvěje

 

Král moučníků

- malinový džem (asi 1 cm na dno kameninové mísy)

- 4 vejce (1 celé a 3 žloutky)

- asi 0,5 l šlehačky (smetany ke šlehání)

- 10 dkg pískového cukru

- asi 1 lžíce vanilkového extraktu

- asi 10 dkg střídy staršího bílého chleba

- péct asi 45 minut na 150°C

- 3 bílky

- špetka soli

- 15 dkg cukru

- pečeme dalších asi 15 minut

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář