22.díl: Italská prácička [The Italian Job]
Tagliatelle s pastiňákem a pancettou
- tagliatelle
- sůl
- 8-10 plátků na tenko nakrájené pancetty
- olivový olej (na pánev pod pancettu)
- pár snítek čerstvého rozmarýnu
- 1 stroužek česneku
- 2 pastiňáky
- kousek másla (asi 1/5 kostky)
- pořádná špetka pepře
- parmezán
Jednoduchý sexy salát
- čerstvé fíky
- mozzarella
- parmská šunka
- pár snítek čerstvé fialové a zelené bazalky
- tekutý med
- zakápnout trochou citronové šťávy a olivového oleje
- můžeme podávat s chlebem
Pečená kachna
- 2 kachny
- červená cibule
- 2 paličky česneku
- pár snítek šalvěje
- kus zázvoru
- 3 stonky rebarbory
- pořádná špetka soli a pepře
- péct na 170°C asi 2,5 hodiny
- asi sklenice italského vína Marsala
- vývar
- kus zázvoru
- olivový olej
- kousek rebarbory
- pár snítek čerstvé šalvěje
Král moučníků
- malinový džem (asi 1 cm na dno kameninové mísy)
- 4 vejce (1 celé a 3 žloutky)
- asi 0,5 l šlehačky (smetany ke šlehání)
- 10 dkg pískového cukru
- asi 1 lžíce vanilkového extraktu
- asi 10 dkg střídy staršího bílého chleba
- péct asi 45 minut na 150°C
- 3 bílky
- špetka soli
- 15 dkg cukru
- pečeme dalších asi 15 minut